
مراحل نصب دوربین های مداربسته CCTV
- (جمع آوری اطلاعات اولیه ) مانند بازدید از محل، تعداد دوربین های درخواستی و. . .
- مشخص کردن نوع دوربین ها
- (مشخص کردن محل مرکز کنترل) با توجه به ملاحظات امنیتی و امکان سیم کشی و. . .
- (تعیین سیستم تغذیه دوربین ها ) مرکزی یا مجزا
- انتخاب کابل مناسب
- (آماده کردن محل عبور کابل ها) سقف کاذب، کف، داکت و . . .
- اجرای کابل کشی
- اصلاح و انجام جزئیات مربوط به سیم کشی
- اصلاح و انجام جزئیات مربوط به اتصال به سیستم نمایش و ضبط
- گرفتن تصاویر و تنظیم دوربین ها
- پایان تنظیمات نصب دوربین ها
کابل استاندارد و حرفه ای برای منتقل کردن تصویر کابل های کواکسیال می باشند که قطرهای متفاوتی دارند : RG58 , RG59 , RG60
معمولاً فیش استاندارد دستگاههای دی وی آر DVR یا NVR و دوربین های مدار بسته، فیش BNC میباشد که بصورت نری مادگی می باشد.
عموماً تغذیه مصرفی دوربین های مدار بسته ۱۲ ولت DC و یا ۲۴ ولت AC و یا در برخی موارد ۲۲۰ ولت می باشند.
پس از آشنا شدن با ابزارها و تجهیزات مختلف در رابطه با نصب دوربینهای مداربسته به تشریح روشی برای ساده برای نصب سیستم مداربسته دلخواه شما میپردازیم. البته فرض بر این است که خواننده دارای حداقلی از اطلاعات فنی، اطلاعات مربوط به سیمکشی و توانایی کار با ابزارهای ساده برقی باشد.

نکات نصب سیستم های دوربین مداربسته به طور کلی در زیر آمده است:
پلن: اولین قدم برای شروع به کار داشتن یک نقشه یا پلن از سیستم است. در هنگام مشخص کردن محل نصب دوربینها به چندین نکته باید توجه داشته باشید.
نصب دوربین در محیطهای کم نور به هیچ عنوان توصیه نمیشود. در صورتی که میخواهید از یک دوربین دید در شب برای یک محیط تاریک استفاده کنید باید بدانید که این دوربینها در محیطهای تاریک تصویری سیاه و سفید خواهند داشت.
هرگز دوربین را مستقیما در جهت نور خورشید و یا لامپهای پر نور نصب نکنید.
انتخاب محل مناسبی برای نصب دوربین کار آسانی نیست پس بی تفاوت از کنار آن نگذرید. گذشته از موقعیت نور در تصویر موقعیت و فاصله شی مورد نظر نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.
در موقع خرید لنز برای دوربین های دارای لنز وری فوکال (در صورتی که دوربین شما دارای لنز فیکس نباشد) متوجه انوع مختلفی از لنزها خواهید شد. در موقع انتخاب لنز به نور محل و فاصله شی توجه داشته باشید و فاصله کانونی لنز را انتخاب کنید. در یک محیط کوچک (حدود ۵۰ متر) استفاده از لنز ۳٫۶ مناسب خواهد بود.
هر چه فاصله شی مورد نظر بیشتر شد باید فاصله کانونی لنز نیز بیشتر باشد. البته انتخاب لنز مناسب کار آسانی نیست و نیازمند کمی تجربه خواهد بود. راه دیگر برای این کار استفاده از لنزهای با قابلیت فوکوس متغییر است محدوده فوکوس این لنزها نیز محدود است اما کار انتخاب را برای شما خیلی راحت تر خواهد کرد.
با انتخاب مکانهای مهم و استراتژیک برای نصب دوربین شما خواهید توانست تعداد دوربینها مورد نیاز برای یک محیط ثابت را کاهش دهید. در موقع نصب از همپوشانی تصاویر خودداری کنید و دوربینها را طوری نصب کنید که هر کدام محیطی کامل را که دیگر دوربینها پوشش نمیدهند پوشش دهند.
در صورتی که حفظ امنیت دوربینها نیز دارای اهمیت باشد دوربینها را معمولا طوری نصب میکنند که هر دوربین در دید یک دوربین دیگر قرار گیرد و به وسیله یک دوربین دیگر پشتیبانی شود. نکته بسیار مهم دیگر در زمان جایگذاری دوربینها توجه به امکان کشیدن کابل در محل نصب دوربین است.

سیمکشی: زمان برترین قسمت نصب دوربینهای مداربسته مربوط به سیمکشی میشود. باید برای سیمکشی در قسمتهای مختلف برنامه داشته باشید به طوری که کمترین مقدار سیم مصرف شود و همچنین طول سیمها از حد استاندارد فراتر نرود چون موجب تضعیف سیگنالهای تصویر خواهد شد.
هرگز سیمهای انتقال دهنده سیگنالهای ویدئویی را از کنار سیمها و کابل های جریان بالا عبور ندهید و حداقل فاصله ۱۲ سانتیمتر را در این مواقع رعایت کنید. طول کابل هر دوربین نباید از ۴۰۰ متر بیشتر شود همچنین سعی کنید از کابلهای کیفیت بالا برای انتقال تصاویر استفاده کنید.
نکاتی دیگری نیز در هنگام سیمکشی با اهمیت است مثلا سعی کنید در موقع نصب دوربین همیشه مقداری سیم اضافی در محل نصب دوربین برای جابهجایی های احتمالی باقی بگذارید.
سعی کنید از تغذیه جداگانه دوربینها خودداری کنید(برق همه ی دوربین ها از یک محل تامین شوند) . میتوانید برق را با ولتاژ ۲۲۰ ولت تا دوربین برده و برای هر دوربین از یک آداپتور جداگانه استفاده کنید و یا کل دوربینها را با یک آداپتور مرکزی تغذیه کنید. تغذیه هر دوربین از یک محل امکان نصب UPS مجزا برای دوربینها را در آینده از شما خواهد گرفت.
جایگذاری دوربینها: جایگذاری دوربین بیشتر مربوط به نصب پایه و پیچ کردن آن به دیوار یا سقف میشود. در موقع رولپلاک کردن دوربین به دیوار یا سقف توجه داشته باشید که دوربین کاملا محکم در جای خود قرار گیرد و در صورتی که حس کردید پیچ و رولپلاکها خود دوربین کوچک هستند از اندازه بزرگتری استفاده کنید.
در موقع مشخص کردن محل سوراخکاری به جهت دوربین توجه داشته باشید. در مورد دوربینهایی که تغذیه DC دارند باید به پلاریته ورودی دوربین توجه داشته باشید. برای اتصال سیم تصویر دوربینها باید از فیش BNC استفاده کنید.
به نظر شما اگر نکات دیگری نیز هستند به من اطلاع دهید تا آن را اضافه کنم.
البرز شبکه آماده فروش تجهیزات و ارائه خدمات در زمینه پروژه های نظارت تصویری ، شبکه های کامپیوتری و مراکز تلفن سانترال می باشد.

